Att lära sig svenska

Jo en sak till... Den advokat jag just skrev om har ju ett par föräldrar också.
Som säkert sitter hemma i sin lägenhet och inte har lärt sig svenska och bara umgås med andra iranier och nu funderar på att gå med i IS?
Knappast.
När jag lärde känna den här familjen bodde de i en villa i en kommun där just inga andra invandare bodde. Pappan drev egen butik och mamman studerade.
Hur hade de råd med en hel villa!?! De tog säkert betalt svart i butiken och hade säkert köpt huset för svarta pengar och varför skulle de bo mitt ibland en massa andra svenskar och kanske pådyvla dem sina muslimska idéer? Vad skulle de vilja göra härnäst? Starta en moské?
Knappast.
Pappan jobbade i butiken sju dagar i veckan och när mamman inte studerade hjälpte hon också till. Och vad studerade hon egentligen? Jo till svenskalärare...
Och vad gör båda föräldrarna nu? Jo pappan driver en stor butik med ett flertal anställda och mamman jobbar som svenskalärare. För vad kan väl egentligen vara bättre än en svensklärare som har fått lära sig språket från grunden och som då också verkligen kan det?
Även här har svenska staten betalat en dyr lärarutbildning och gett både lån och bidrag.

Nu är det säkert många av SD's väljare som skulle säga att "ja men hon har ju lärt sig språket och integrerats i det svenska samhället, det är inte sådana som hon vi inte vill ha hit. Vi pratar om muslimer som kommer hit och som bara lever på bidrag och som bor i dåligt integrerade miljonprogramområden. Den här familjen ville ju integrera sig i samhället och bosatte sig självmant i en kommun med få invandrare". Så lät det ju inte från början... För återigen så oavsett vad Jimmy Åkesson står i TV och säger så är det så här det låter på t.ex. Facebook.

Men hur var det nu när den här svenskaläraren kom till Sverige? Det vet jag inte riktigt, men jag vet att den här kvinnan och man och barn kom hit med noll och ingenting och blev satt tillsammans med ett gäng andra "muslimer" som alla fick leva på bidrag. För så är det ju att alla från mellanöstern är muslimer. Det vet i alla fall alla Sverigedemokrater. Så även den här familjen så klart. Eller hur var det nu? Tänk om vi hade skickat hem den här familjen också? Vem skulle då ha anställt de här svenska ungdomarna och vem skulle också ha lärt dem sitt eget svenska modersmål?

Eller blev det kanske pinsamt nu? Att en invandrare kommer hit och talar om för oss hur vi ska läsa och skriva? Kanske ett helt gäng av SD's anhängare skulle ta några lektioner av henne så att de lär sig hur språket fungerar? Tyvärr är det så att många av de jag vet tillhör SD är rätt dåliga på att uttrycka sig på svenska både i tal och i skrift. I vintras var det en person som hade köpt "vinter tjengor" till sitt barn. En person som är aktiv inom SD i Borlänge. Men det är bra att alla invandrare ska lära sig svenska så att de kan komma ut i arbetslivet. Den här invandrarkvinnan kan nog lära ut både rättstavning och konjugatregler och andra klurigheter som särskrivningar olika tje-ljud och annat.

Tack för att du kom till Sverige och för att du är här och lär oss svenskar hur vårt eget språk fungerar eftersom vi svenskar uppenbarligen är rätt dåliga på det själva. Tack för att du lär oss att läsa och skriva så att vi kan skaffa oss ordentliga jobb och ta körkort och betala skatt till svenska staten så att personer som du, din dotter och kardiologen får möjlighet att vara här och dela med er av era kunskaper och varma hjärtan. Och det här gör du i ett land som inte är ditt och folket här är otacksamma för att människor som du kommer hit. Sträck på ryggen och känn dig stolt över att vara både generösare och mer storsint än många svensk-svenskar. Utan människor som dig skulle Sverige inte fungera...

Publicerat i Allmänt
#1 / / Fruthorsell:

Fint skrivet Malin om en fin familj!

Svar: Tack Fru Thorsell!
Malin

#2 / / Mormor:

Instämmer , hoppas fler läser detta .

Kram mormor