God dipp - utan konstigheter

Här kommer en kycklingmarinad som jag upptäckte fungerar klockrent till chips eller grönsaksstavar.
Den påminner mycket om den dipp man köper som kallas "Ranch".

1-2 pressade vitlöksklyftor (beroende på tycke och smak)
2 dl Turkisk youghurt (gärna ekologisk)
2 tsk paprikapulver
2 tsk malen spiskummin
1 tsk salt
2 tsk honung
en knivsudd kajennpeppar

Bland allt och dippa!

Som kycklingmarinad skär man kycklingen i tärningar, lägger i marinaden (med 2 eller 3 pressade vitlöksklyftor) och låter stå i kylen i minst två timmar. Stek sen i mitten/övre delen av ugnen på 225 grader i ca.15 minuter.
Servera ris eller pilaffris eller matvetesallad eller likande till.
Gott!
Publicerat i Allmänt
#1 / / Carro:

Nam nam :)

#2 / / Malin:

Carro; Enkelt var det också:)

#3 / / Mamma:

Mmm... Måste prova!



Kram kram