Ett eget berg.

Jag har hört att man, för att på bästa sätt finna lugn och ro i tillvaron, ska hitta ett eget litet berg att gå upp på och sitta och lyssna på skogens brus.
Igår gick vi upp på Oxberget. Det ligger två berg precis bredvid varandra som båda stupar rätt ned åt varsitt håll. Det ena berget är Djurmo Klack där man har utsikt över byarna Djurmo, Djurås och Bäsna. Från Oxberget har man utsikt över byarna Sifferbo, Djurmo, Duvnäs, Bäsna och i viss mån Borlänge. Dalälven ser man från båda bergen. Så vackert det var uppe på Oxberget. Varken M eller jag hade varit där tidigare och vi hade en halvflaska rött vin och en marabou schewizernöt med oss upp som vi delade på. Rätt som det var stod det en älg och betade björkris på hygget nedanför oss. Det var svårt att se på håll, men jag gissar att det var en kviga. Det kan ha varit en ko också, men den såg lite för liten ut.

Nu ska jag väcka M. Idag ska vi till Orsa Grönklitt och titta på björnar och sibiriska tigrar. Varje onsdag klockan 13 matar de björnarna med levande fiskar som de själva får jaga fatt i på marken.
Publicerat i Allmänt